Saltar al contenido

Concerts fires de Girona 2023

Programació dels nous concerts de les fires de Sant Narcís 2023

-27 d’octubre (22.30h): Crim i Mad Caddies.
-28 d’octubre (22.30h): Not Scientists, Johnny Mafia i The Holy Sinners.
-29 d’octubre (22.30h): Mariona Escoda i Ginestà.
-31 d’octubre (22.30h): Queralt Lahoz, Ketekalles i Tarquim.
-1 de novembre (18.00h): Orquestra Maribel.
-2 de novembre (22.30h): Los Chikos del Maíz, Vichy Flock.
-3 de novembre (22.30h): La Fúmiga, Triquell i Lal’ba.
-4 de novembre (22.30h): Zoo, Auxili i Smoking Souls.

El primer dia, el divendres 27 d’octubre, estarà encapçalat per els tarragonins Crim, que són la banda destacada de la escena rockera nacional. Acompanyant-los, tindrem als nord-americans Mad Caddies, un grup internacional que ha fet gires arreu del món i que actuarà per primera vegada a la nostra ciutat. L’inici de la nit serà a càrrec de Biznaga, una formació madrilenya que està triomfant arreu de l’Estat amb la seva proposta original, influenciada pel punk, i s’ha destacat com un dels principals candidats a trencar les fronteres sempre complexes entre aquest gènere i el gran públic.

El segon dia, dissabte 28 d’octubre, serà el torn dels francesos Not Scientists i Johnny Mafia, dos grups que actuaran per primera vegada a la ciutat i segurament compliran les expectatives dels amants del rock. Aquesta vetllada inclourà també la participació dels gironins The Holy Sinners, en un concert organitzat anualment per la Comissió de La Copa.

Diumenge 29 d’octubre, l’escenari serà l’escenari per a la cantant, compositora i intèrpret Mariona Escoda, coneguda per la seva aparició al programa televisiu Eufòria. També tindrem l’actuació de Ginestà, una de les noves bandes del pop català amb un estil únic i inspirador, que aquesta tardor finalitzarà una extensa gira amb el seu esperat quart àlbum.

La programació musical a l’esplanada de la Copa es reprendrà el dimarts 31 d’octubre. L’artista nascuda a Santa Coloma de Gramenet, Queralt Lahoz, una de les revelacions musicals dels darrers anys a casa nostra i a l’estranger, debutarà a l’escenari de La Copa. Queralt Lahoz és coneguda per la seva impressionant veu, amb la capacitat de cantar boleros clàssics i fer rap amb la mateixa habilitat. L’acompanyaran les barcelonines Ketekalles, que presentaran la seva barreja de rumba, flamenc i hip-hop, mentre que Tarquim, el grup liderat pel saxofonista Pau Vidal, oferirà una proposta inspirada en les arrels populars de la música afrocubana.

El dia de Tots Sants es repetirà el concert de tarda que va tenir lloc per primera vegada l’any passat, amb l’Orquestra Maribel celebrant els seus 10 anys d’existència.

Dijous 2 de novembre serà el torn del rap i el hip-hop. La nit començarà amb l’artista gironí Vichy Flock, seguit dels valencians Los Chikos el Maíz, liderats per Nega i Tony el Sucio, el grup líder de l’escena hip-hop més combativa de l’Estat, amb gires també per Amèrica Llatina i presentant el seu últim treball, Yes Future. Tancarà la nit Senyor Oca, un dels referents del Rap de la Terra, amb un missatge contundent de crítica social. El seu directe, enèrgic i intens, ofereix moments de reflexió i també molta diversió, en un projecte amb una identitat pròpia ben forta.

El divendres 3 de novembre, serà el torn del grup valencià La Fúmiga, que captivarà amb la seva proposta festiva i enlluernadora, amb ritmes i lletres que esdevindran himnes per a la joventut. Estaran acompanyats per Triquell, un dels artistes més destacats de la música catalana actual, que es mou entre el pop i les músiques urbanes. Obrirà la nit Lal’ba, una banda d’Olesa de Montserrat que fusiona música urbana, pop i electrònica, i es caracteritza per lletres plenes de referències catalanes, originalitat i humor.

L’última nit de barraques, dissabte 4 de novembre, serà l’oportunitat de veure els valencians Zoo, que lideren el cartell de les Fires d’enguany. El grup farà escala a la ciutat de Girona com a part de la seva gira «Panya Tour», i aquest serà un dels dos únics concerts gratuïts de la seva gira d’aquest any. Acompanyant-los, els ontinyentins Auxili, amb la seva música reggae i ritmes jamaicans, i els pegolins Smoking Souls, tres de les bandes més destacades de l’escena musical valenciana actual.